آیا مصرف صابون های طبیعی با ph قلیایی در درازمدت باعث تخریب سد دفاعی پوست می شود؟یا خییییر؟

Friday، ۱۰ Shahrivar ۱۴۰۲

از اونجایی که خلاف این مطلب به صورت گسترده تو فضای وب و اینستاگرام ایران در رابطه با صابون ها و در کل محصولاتی با ph قلیایی ارائه شده ،

ترجیح دادیم قبل از ارائه ی بخشی از ترجمه ی این مقاله ؛ رفرنس ، مطلب اصلی و خلاصه ای از زبان اصلی رو خدمتتون ارائه بدم تا علاقمندان بتونن

با پیگیری مقاله رو به راحتی به صورت کامل دریافت و اطلاعات جزئی تر رو استخراج کنن.

و اما مقاله :

استفاده طولانی مدت از صابون مکانیسم پایداری(حفظ) PH پوست انسان را تحت تاثیر قرار نمی دهد

پیشینه:

Ph سطح پوست سالم انسان در حدود 5 است. شستشو یا تمیز کردن پوست با صابون PH پوست را افزایش می دهد، که برگشت به PH اسیدی تر با چند ساعتی (کم)زمان همراه است. با این حال، تاثیرات پاک کردن پوست با صابون برای مدت طولانی، بر روی سیستم تنظیم PH پوست هنوز روشن نیست.

هدف:

ما PH پوست شرکت کنندگان را قبل و پس از شستشو با یک پاکننده برپایه صابون و پاکننده اسیدی ملایم بررسی کردیم.

روش:

این مطالعه 2 گروه شرکت کننده داشت، یک گروه افرادی که بیشتر از 5 سال از پاکننده هایی با پایه صابون استفاده میکردند و گروه دیگر بیشتر از 5 سال از پاکننده های اسیدی ملایم استفاده میکردند. PH روی بخش داخلی ساعد هر فرد قبل و به مدت 6 ساعت پس از تمیز کردن با صابون جامد اندازه گیری شد.

نتیجه:

هیچ تفاوتی بین PH پوست این دو گروه قبل، بلافاصله ویا 6 ساعت بازیابی بعد از شستشو نبود.

بحث: این نتایج پیشنهاد میکند که استفاده مداوم طولانی مدت از پاکننده های بر پایه صابون تاثیری بر مکانیسم پایدارکننده PH پوست انسان ندارد.

توضیحات بیشتر :

43 داوطلب ژاپنی سالم (20-39) سال در این مطالعه شرکت کردند. 21 نفر {11 مرد (20-35 ساله) و 4.5± 26.5 ساله} و 10 زن {(20-39) ساله ، 7.3± 28.5 ساله} ، بیش از 5 سال از یک پاک کننده برپایه صابون (PH حدود 10 در محلول 5٪) استفاده کرده بودند ("کاربران صابون"). 22 نفر(شرکت کننده) { 11 مرد (21-39)، 6.2± 28.1 ساله} و {11 زن (29-39) ساله ، 5.1 ± 31.6 ساله } از شوینده ملایم اسیدی برپایه مونو آلکیل فسفات یا یک آلکیل اترکربوکسیلات/ سدیم لورل سولفات [Biore U, Kao Corporation, Tokyo, Japan (PH حدود 5.6-6.4 در محلول 5%) برای بیشتر از 5 سال استفاده کردند (کاربران پاکننده ملایم اسیدی)

آنها فقط از مواد شوینده ای که به انها معرفی شده بود برای شستشوی بدن خود از جمله ساعد استفاده کرده بودند و از هیچ محصول مراقبت از پوست دیگری در قسمت داخلی ساعد خود استفاده نکردند.

از آزمون شونده ها خواسته شده بود تا بیشتر از 6 ساعت قبل از اولین اندازه گیری PH و بیشتر از 6 ساعت بعد ازآخرین شستشو از تماس هر گونه آب یا محصولات ارایشی با پوستشان خودداری کنند.

آنالیز آماری

تجزیه و تحلیل آماری تفاوت در pH پوست بین دو گروه با استفاده از آزمون t دو طرفه برای داده‌های جفت نشده آنالیز شد. تغییرات در طول زمان با آزمون ANOVA تعیین شد.

نتیجه

هیچ مشکل پوستی از جمله erythema (قرمز شدن ناشی از التهاب ) ، خشکی یا سایر مشکلات پوستی روی ساعد شرکننده ها مشاهده نشد. قبل از شستشو، PH سطح پوست مردان به صورت معناداری کمتر از زنان بود.

( به ترتیب از چپ VS. 5.49 ± 0.66 (P < 0.05) 5.02 ± 0.51 ). با این حال تفاوت معنا داری در PH سطح پوست بین مردان و زنان در دو گروه مصرف کننده صابون و شوینده ملایم اسیدی وجود نداشت.

مردان ، مصرف کننده صابون: 4.4-6.5 (5.13±0.62 ) در برابر مصرف کننده صابون ملایم اسیدی 4.4-6.5 (4.91±0.35 ) (P=0.78) ( جدول 1)

شستشوی پوست با صابون، PH سطح پوست را به طور قابل ملاحظه ای در همه گروه ها افزایش داد؛ مردان، "مصرف کنندگان صابون" : 7.2 ± 0.35 در مقابل " مصرف کنندگان پاکننده اسیدی" : 6.91 ± 0.48 و در زنان ، " مصرف کنندگان صابون" 7.00 ± 0.34 در مقایسه با " مصرف کنندگان شوینده ملایم اسیدی" : 7.07 ± 0.21 . هیچ تفاوت معناداری بین آنها نبود .

افزایش PH پوست بعد شستشو به تدریج بهبود می یابد (جبران میشود) .تا 3 ساعت بعد شستشو ، هیچ تفاوت معنا دار(قابل توجهی) بین هیچ یک از گروه های مصرف کننده در هیچ زمانی اندازه گیری نشد. تا 6 ساعت بعد PH افزایش یافته همه گروه ها تقریبا به مقدار PH اولیه برمیگردد.

تفاوت قابل ملاحضه ای در بین PH گروه مصرف کنندگان صابون و مصرف کنندگان شوینده ملایم اسیدی بعد 6 ساعت در مردان یا زنان نبود؛ مردان ،" مصرف کنندگان صابون":5.62 ± 0.72 در مقابل " مصرف کنندگان شوینده ملایم اسیدی ": 5.26 ± 0.79 (P= 0.22 ) ، و زنان " مصرف کنندگان صابون" : 5.80 ± 0.74 در مقابل " مصرف کنندگان شوینده ملایم اسیدی" : 6.08 ± 0.68 (P= 0.37 ).

در نتیجه، استفاده مداوم طولانی مدت از یک پاک کننده برپایه صابون تاثیری بر مکانیسم حفظ PH پوست انسان ندارد و هیچ تفاوتی در PH سطح پوست و تغییرات در PH پوست ناشی از عوامل برون زا وجود ندارد.

در این مقاله توضیحات بیشتری در رابطه با تحقیقاتی که قبلا انجام شده و نتایج متفاوتی ارائه داده اند هم داده شده و هر کدام مورد بررسی و مواردی که میتوانستند باعث تداخل در تحقیقات قبل میشدند ذکر شده

و نکته ی مهمی که در این مقاله به آن اشاره شده تفاوت شوینده هایی که دترجنت هستند (صنعتی هستند نه طبیعی و قابلیت نفوذ زیادی در لایه ی شاخی پوست دارند)

در مقابل شوینده های طبیعی هست.